top of page

Dansstijlen

Onze dansschool biedt een ruim aanbod aan danslessen die voor elk niveau geschikt zijn. Onze ervaren docenten helpen iedere danser op een enthousiaste manier om zijn of haar potentieel te bereiken en zorgen ervoor dat er ook veel ruimte is voor plezier. Bekijk hieronder het aanbod en ontdek welke les het beste bij jou past.

200307-JL-DANSPODIUM0099.jpg

Klassiek Ballet

Klassiek Ballet legt de nadruk op vloeiende, sierlijke bewegingen en lange lijnen, samen met precieze naleving van de juiste vorm en techniek. Het helpt je je evenwichtspunt te vinden, kracht en behendigheid te krijgen en gracieus te bewegen. Klassiek Ballet is een perfecte basis voor iedere danser.

Jazz Dans

Jazzdans is een energieke en strakke dansstijl waarbij de bewegingen vaak samenvallen met de beat van de muziek.

Het is een dynamische stijl met snel voetenwerk, krachtige sprongen en snelle draaien. Hierdoor is jazzdans een zeer geliefde dansstijl in de musical,- film,- en televisiewereld.

Feminine Hiphop

Feminine HipHop is een urban dansstijl waarin vrouwelijkheid voorop staat. Het is een dynamische dansstijl, waarin je wordt uitgedaagd om snel, krachtig én sierlijk te bewegen. Veel dansleerlingen krijgen door deze dansstijl meer zelfvertrouwen. Feminine HipHop is niet alleen voor vrouwen: iedereen is welkom om haar/zijn vrouwelijke kant te komen ontdekken. 

Spitzentechniek

Het leren dansen op spitzen gaat samen met het volgen van onze Academy Classes. Een goede uitdraai in de heupen, voldoende bewegingsuitslag bij enkel,- en  voetstrekking en core stability (om de druk van je lichaam op je voeten te kunnen opvangen) zijn een vereiste om deze danstechniek veilig te kunnen beoefenen.

Little Ballerina™

Deze les is speciaal ontwikkeld voor leerlingen van 3 t/m 5 jaar. Op spelenderwijs ontdekken zij de danswereld. Muzikaliteit, uitstraling, improvisatie, basistechnieken: alles komt aan bod. Een prachtige en vrolijke manier om kennis te maken met al het moois dat dans te bieden heeft.

Moderne Dans

Moderne Dans draait om zelfexpressie, verhalen vertellen (in beweging) en vrijheid. Het doorbreekt strikte technieken die andere dansstijlen zo herkenbaar maken. Moderne Dans bestaat uit vloeiende bewegingen, veel vloerwerk en interpretatie van het dansgevoel.

Urban Dance

Urbandance is een overkoepelende term voor een groot aantal dansstijlen zoals: streetdance, hiphop, popping en locking. Het is een danstijl met veel ritme en snelheid waardoor het flitsend oogt. Maar vergis je niet, iedere beweging wordt heel precies uitgevoerd.

PBT Programma

Progressing Ballet Technique (PBT) is een innovatief programma dat ontworpen is om de techniek van dansstudenten te verbeteren door zich te concentreren op het trainen van het spiergeheugen dat nodig is in alle vormen van dans. Het is een uniek trainingssysteem dat gebruik maakt van ballet-techniek specifieke oefeningen. 

Academy Class™

De Academy Class is onze Vooropleiding Dans voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen. Het lesprogramma is zo opgebouwd dat de leerlingen na hun middelbare schooltijd succesvol auditie kunnen doen voor een MBO of HBO dansopleiding. De lessen zijn gericht op de hedendaagse danser met een sterke danstechnische basis.

Breakdance

Breakdance kent veel verschillende soorten bewegingen: toprock, footwork, powermoves en freezes. Bij breakdance draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Kracht is een groot onderdeel van deze dansstijl. Net zoals lef en improvisatietalent.

Physical Dynamics

Physical Dynamics is een methode gericht op moderne dans. Het geeft de leerling de mogelijkheid om het lichaam te trainen en fysiek tot het uiterste te gaan. In deze lessen wordt gewerkt aan kracht, cardio, floorwork en acrobatiek. De combinatie van de elementen in Physical Dynamics zijn een waardevolle aanvulling op de algehele dansontwikkeling. 

Floorbarre/Stretch

Deze les richt zich op het stretchen en verlengen van de spieren. Een heerlijk half uurtje voor je lichaam met minder spierpijn en soepele gewrichten. Deze les werkt vooral goed in combinatie met het volgen van een andere dansles.

bottom of page